Jordi Gracia, següent convidat en les conferències del Col.legi Major a La Nau - San Juan de Ribera
dretes, esquerres, debat polític, debate político,
19186
post-template-default,single,single-post,postid-19186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Jordi Gracia, següent convidat en les conferències del Col.legi Major a La Nau

Jordi Gracia, adjunt a la direcció del diari El País y Catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona (UB) será el convidat en la tercera conferència del curs organitzada pel Col.legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot i l’Associació d’Antics Col.legials.

La xarrada, que du el títol de El col.lapse de l’intel.lectual, serà el proper dilluns 11 de març de 2024, a les 18:00 hores, en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV). El cicle es desenvolupa gràcies a la col.laboració de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV.

La presentació correrà a càrrec de Santiago Pastor Vila, president de l’Associació d’Antics Col.legials del CM Sant Joan de Ribera. L’entrada a la conferència és lliure fins a completar l’aforament.

Jordi Gracia

Jordi Gracia García (Barcelona 1965), és catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i en l’actualitat també adjunt a la direcció d’El País i codirector de TintaLibre. Ha publicat diversos llibres d’història intel.lectual com és ara La resistencia silenciosa. Fascismo y cultura en España (que va ser premi Anagrama de Ensayo 2004), A la intemperie, sobre l’experiència de l’exili, i ha editat l’epistolari de Dionisio Ridruejo, a més d’escriure’n la biografia, en La vida rescatada de Dionisio Ridruejo.

És coautor, amb Domingo Ródenas, del llibre d’història literària Derrota y restitución de la modernidad, 1939-2010 i el 2011 va publicar un pamflet contra el catastrofisme cultural sistemàtic, El intelectual melancólico. Els seus darrers llibres han sigut una biografia d’Ortega y Gasset, una altra titulada Cervantes. La conquista de la ironía i l’assaig Javier Pradera o el poder de la izquierda. Ha sigut també editor de Los papeles de Herralde.