Les conferències del Col.legi Major proposen un debat al voltant dels intel.lectuals - San Juan de Ribera
dretes, esquerres, debat polític, debate político,
19162
post-template-default,single,single-post,postid-19162,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Les conferències del Col.legi Major proposen un debat al voltant dels intel.lectuals

El proper dimarts 13 de febrer de 2024, a les 18:00 hores, el Col.legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot i l’Associació d’Antics Col.legials han organitzat la segona de les conferències del curs que se celebren en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV). El cicle es desenvolupa gràcies a la col.laboració de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV.

El convidat, en esta ocasió, és David Jiménez Torres, professor de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), articulista i escriptor que parlarà sobre la qüestió De què parlem quan parlem d’intel.lectuals (a Espanya).

Jiménez és articulista i l’autor de la obra La palabra ambigua: Los intelectuales en España (1889-2019), llibre que planteja un viatje per la cultura de la paraula «intel.lectual», una història alternativa dels últims 130 anys a Espanya.

Què hi ha darrere d’un terme tan fugisser? És cert que els intel.lectuals tingueren un paper fonamental en els anys vint i trenta del segle passat i que també van ser importants en la Transició Espanyola? Per quin motiu se’ls ha acussat d’haver traït la seua pressumpta esència? Són algunes de les qüestions que es tracten en el seu llibre i que l’autor podrà desenvolupar en la xarrada que disfrutarem el pròxim febrer a València. Pots trobar més información d’esta obra SI PUNXES ACÍ.

La presentació correrà a càrrec de Santiago Pastor Vila, president de l’Associació d’Antics Col.legials del CM Sant Joan de Ribera. L’entrada a la conferència és lliure fins a completar l’aforament.

David Jiménez

David Jiménez Torres (Madrid, 1986) és doctor en Estudis Hispànics per la Universitat de Cambridge i professor en el Departament d’Història, Teories i Geografia Polítiques de la UCM.

Especialista en història cultural d’Espanya i d’Europa en el segle XX, ha publicat la monografia Nuestro hombre en Londres. Ramiro de Maeztu y las relaciones angloespañolas (2020) i va coordinar el llibre col.lectiu The Configuration of the Spanish Public Sphere (2019). També és autor de la novel.la Cambridge en mitad de la noche (2018) i dels assajos El país de la niebla (2018), La crisis que cambió España (2021) i El mal dormir (2022), obra amb la qual va guanyar el Premi de No Ficció Libros del Asteroide.