Cicle de conferències: «Viatge espiritual per la naturalesa: una proposta dels temps passats per a hui» - San Juan de Ribera
18929
post-template-default,single,single-post,postid-18929,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Cicle de conferències: «Viatge espiritual per la naturalesa: una proposta dels temps passats per a hui»

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i el Col.legi Major Sant Joan de Ribera (Burjassot) organitzaren una nova conferència en el cicle amb el que proposen diferents reflexions a la ciutadania valenciana.

En esta ocasió es va convidar a la historiadora de les idees i la literatura Dominique de Courcelles, que parlà del Viatge espiritual per la naturalesa: una proposta dels temps passats per a hui.

La cita va ser el dimecres 19 d’abril de 2023, en l’Aula Magna del Centre Cultural la Nau de la Universitat de València (UV).

De Courcelles és conservadora del patrimoni i doctora en Lletres, catedrática directora d’investigació en el CNRS-Escola Normal Superior de París. Pertany al Col.legi Internacional de Filosofia (París), a la Reial Acadèmia de Bones Lletres i a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, així com a l’Acadèmia Hispanoamericana de Ciències, Arts i Lletres de Mèxic.

La ponent és autora, entre d’altres, del llibre Habitar maravillosamente el mundo. Jardines, palacios y moradas espirituales en la España de los siglos XV al XVII, publicat per l’editorial Siruela.

La presentació de l’acte va ser a càrrec de Santiago Pastor, president de l’Associació d’Antics Col.legials del CM Sant Joan de Ribera. Vam poder vore entre el públic assistent alguns antics col.legials, com Antonio Cano, Ximo Azagra o Vicente Montesinos, així com un grup dels actuals.