Tornen les conferències del Col.legi Major amb un debat sobre les aportacions i el canvis de les opcions polítiques - San Juan de Ribera
dretes, esquerres, debat polític, debate político,
19047
post-template-default,single,single-post,postid-19047,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Tornen les conferències del Col.legi Major amb un debat sobre les aportacions i el canvis de les opcions polítiques

El Col.legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot tornà posar en marxa este curs el cicle de conferències que se celebren en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV). El cicle es desenvolupa gràcies a la col.laboració de l’Associació d’Antics Col.legials i de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV.

La primera cita del curs, davall el nom de Canvi i aportacions a dreta i esquerra. Història i present, va tindre com a protagonistes a dos autors que han desenrotllat una important recerca al voltant de la història espanyola dels últims dos segles.

Per una banda va estar l’antic col.legial del Sant Joan de Ribera Juan Sisinio Pérez Garzón (promoció 1970), catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Castella – La Manxa.

L’altre convidat va ser Antonio Rivera Blanco, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat del País Basc.

El debat el va presentar Zira Box Varela, professora titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV.

La cita va ser el 27 de setembre de 2023.

Entre els treballs més recents dels autors hi ha dos obres titulades Historia de las izquierdas en España i Historias de las derechas en España, que constitueixen la cara i la creu de l’evolució de la nostra realitat política. I és que s’han ocupat, en tots dos llibres, de les històries de les tradicions de les esquerres i les dretes al nostre país.

Eixes obres han configurat dos relats precisos que corren en paral·lel i que expliquen antecedents que tanquen claus per a l’actualitat. També ens ajuden a reflexionar sobre les dos tendències que capitalitzen la política amb una visió de llarg recorregut, orientada cap al futur però conscient de l’evolució que s’ha seguit durant els dos últims segles.