Les conferències del Col.legi Major analitzen la intel.ligència artificial socialment sostenible - San Juan de Ribera
inteligencia artificial, Nuria Oliver, Colegio Mayor San Juan de Ribera, inteligencia artificial sostenible,
18978
post-template-default,single,single-post,postid-18978,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Les conferències del Col.legi Major analitzen la intel.ligència artificial socialment sostenible

Núria Oliver, una de les majors expertes en intel.ligència artificial (IA) tant a nivell nacional como internacional, va ser la protagonista dins del cicle de conferències que organitza el Col.legi Major Sant Joan de Ribera, amb la col.laboració de l’Escola Europea de Pensament Lluis Vives i l’Associació d’Antics Col.legials.

La seua reflexió dugué el nom de Cap a una Intel.ligència Artificial socialment sostenible i se celebrà el dimarts 23 de maig en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (carrer La Nau, 2).

La convidada, que no va poder viatjar fins a València a causa de la forta pluja que patia la Comunitat Valenciana, va fer la seua intervenció per videoconferència, un fet que no va restar gens d’interés a les reflexions que la especialista va proposar. Oliver va ser presentada per l’antic col.legial Isidro Ramos Salavert (de la promoció de 1962), catedràtic de la Universitat Politècnica de València.

 

Núria Oliver i Ramírez és Directora Científica i cofundadora de la Fundación ELLIS Alicante, així com cofundadora i vicepresidenta d’ELLIS (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems). ELLIS va nàixer en 2018 com a resultat d’un moviment de la comunitat científica investigadora europea en IA. La institució se sustenta en tres pilars que tracten de reforçar la excel.lència i la suberania tecnològiques d’Europa en este camp:

  1. Atraure, inspirar i connectar els millors estudiants de doctorat d’Europa.
  2. Connectar als millors investigadors europeus mitjançant programes ELLIS de recerca, dedicats a temes diversos relacionats amb la IA.
  3. Creant una xàrcia d’unitats ELLIS que desenvolupen investiació d’excel.lència en IA moderna en Europa. Ja ha llançat 34 unitats repartides en 14 països europeus i Israel.

Per la seua part, ELLIS Alicante, que va ser fundada en 2020, ja defineix en el seu nom el seu paper davant la societat: Institut per al Desenvolupament de la Intel.ligència Artificial centrada en la Humanitat (The Institute of Human(ity)- centric AI – IHCAI). Creuen en la institució » en el poder de la tecnologia com a generador de progrés i benestar universal». La d’Alacant és l’única unitat ELLIS dedicada exclusivament a la temàtica de la investigació en IA per a les persones.